Арт-студія "Мистецтво опішнянського розпису"


Усе в світі розпочинається із глини. За легендами, першу людину – Адама – Бог зліпив саме із неї. Наші пращури, які жили на території України тисячі років тому, навчилися не просто використовувати цей матеріал у побуті, а й започаткували нову культуру – гончарство. Справжнє, автентичне, українське, унікальне мистецтво. В ньому – історія українського роду, в ньому його душа.Тож для українців глина стала важливим матеріалом, без якого і зараз ми не обходимося у побуті. 26 вересня 2019 року для вихователів ЗДО на базі ЕНВК «ДНЗ-ЗНЗ»№9 проведено арт-студію «Мистецтво опішнянського розпису».                                

        Для учасників заходу надано консультацію щодо історії виникнення опішнянського гончарства. Переглянутий відео-фільм дав можливість ознайомити педагогів з видами гончарних виробів та з елементами опішнянського розпису. 
       На майстер-класі  вихователів ознайомили дидактичними іграми, які дають можливість закріпити види цього народного промислу, крім того проводити експериментування з глиною.
  З метою підготовки пальців рук до роботи та переходу до іншого виду діяльності Скирда О.П., вихователь Енергодарського навчально-виховного комплексу "ДНЗ-ЗНЗ" №9, провела з педагогами  кінезеологічні вправи. Вихователі вправлялись в розписі різних гончарних виробів.






Коментарі