З нагоди Дня української писемності та мови

9 листопада - День української писемності та мови. Відзначають його на честь українського літописця Нестора - послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Саме з нього, вважають дослідники, і починається писемна українська мова.
Традиційно, напередодні цього дня під керівництвом вихователя Пригоди Таїсії Іванівни в нашому закладі  пройшло свято для дітей дошкільного віку «Моє диво калинове, кохана українська мово!». Особлива атмосфера національної єдності панувала цього дня в нашому закладі.  Святково прибраний зал, чудові рушники створили родинну, затишну атмосферу. « Мово лебедина, ти одна єдина! Ти, як соловейка пісня у гаю. Мова калинова, дивна загадкова. Рідну свою мову я люблю», - такі слова злітали з вуст вихователів та малюків під час свята. На святі діти мали можливість позмагатися  на кращих знавців української мови
 Чудовий настрій, любов до рідного краю, гордість за свою мову і народ відчули малюки в цей день, і ми сподіваємось, що  понесли це в свої сім'ї та домівки. 




Коментарі